Destinationsudvikling, Kultur, Landskab, Leg og bevægelse, Strategisk-fysisk udviklingsplan, Wayfinding

Stedets dialekt: hav, vind, sand, lyng, fisk, horisonter, salt, hede, strand

STED: Den Jyske Vestkyst
TYPE: Parallelkonkurrence – 1.præmie
PROGRAM: Wayfinding koncept og destinationsudvikling
BYGHERRE: Realdania og Vetskystpartnerskabet
SAMARBEJDE: LE BUREAU, Studio Leh, Peter Svarre, The Central og Johanne Bugge
ÅR: 2019-2020

Et samlet wayfindingkoncept langs Vestkysten er Danmarkshistoriens indtil nu mest ambitiøse wayfinding projekt.
Gennem udvikling af et kreativt greb på wayfinding, skal vi formidle Vestkysten som én samlet destination og skabe forbindelse mellem de mange kvaliteter, attraktioner og aktører.

Vestkysten er der, hvor Danmark er vild. Her er højt til himlen. Havet, vidderne og vinden bringer os i kontakt med naturen. Her er plads til at strække øjnene og suge den salte luft så langt ned i lungerne, at friheden bliver fysisk og kan smages. Ro og rå natur følges ad og definerer vestkystens særlige stemning. Netop den stedfølelse skal wayfindingen på vestkysten være med til at skabe. Den moderne turist vil ikke omklamres.

Med et samlet wayfindingkoncept skaber vi overblik sammenhæng mellem kystens mange steder og attraktioner og samtidig inviterer vi inden for i det lokale – afmålt og uden at ensrette. Der skal kurateres og vælges. Vi vil skære igennem mylderet af information og involvere både gæster og lokale på Vestkysten, så de kaster sig ud i at opdage og eksplorere steder og landskaber. Realdania, Dansk Kyst- og Naturturisme og Partnerskab for Vestkystturisme står bag konkurrencen, hvor tværfaglige teams med kompetencer inden for design, arkitektur og kommunikation bød ind på opgaven.

Det samlede koncept skal videreudvikles og detaljeres, hvorefter det omsættes til konkrete løsninger og design. Det gælder både skiltning, arkitektur, farver, materialer, landskabs- og byrumsinventar og digitale tiltag. Elementerne testes i løbet af 2020 og foregår i tæt dialog med Dansk Kyst- og Naturturisme, destinationsselskaberne, Naturstyrelsen, nationalparkerne og kommunerne på Vestkysten.