luft_lys
Rejst bebygelsesplan for 'The Urban Archipelago'

STED: Turku, Finland
TYPE: Konkurrenceforslag
PROGRAM: Bebyggelsesplan og struktur
BYGHERRE: Turku Kommune
SAMARBEJDE: ALL – Atelier Lorentzen Langkilde
ÅR: 2020

TURKU: ET SVIMLENDE LANDSKAB
Turku er hjemsted for svimlende smukke landskaber, horisonter og en skærgård fuld af eventyr. Ved at fejre landskabet, havet, byen og dens historie, samt møde fremtidens udfordringer med resilient, fortolker vi rigdommen i alle disse lokale kvaliteter til et unikt fremtidigt kvarter: The Urban Archipelago.

turku_struktur
banner_turku
Stedets dialekt: havn, kultur, industri, slot, voldgrav, kanaler, skærgård

UDVIKLING AF BYLIV OG KULTUR
Det nye kvarter er designet som et netværk af ti by-øer, der differentieres i størrelse, form og funktion og organiseres af Waterfront Promenade, interne forbindelser og sløjfer. Fra blandede bolig-øer i øst, den spektakulære Castle Island Park i midten til arbejds-, handels-, event- og innovationsøerne i vest, der fører til den endelige destination for Waterfront Promenade og porten til Turku: The Museum of History and the Future.

Bystrukturen tilbyder en åben fleksibel ramme til udvikling af et stedsspecifikt kvarter, der tilbyder stærke samfund med bylivet året rundt plus en bred vifte af boligtyper og leveplaner for fremtidens mange nye familiekonstellationer.

turku_helhedsplan
Plan af 'The Urban Archipelago'
turku_snitbb
Snit AA gennem 'The Blue Square*

LOKALSAMFUNDENE PÅ DEN URBANE ARCHIPELAGO
Øerne og farvandet i den Urbane Archipelago tilbyder stærke samfund med et byliv året rundt og muligheden for at bo, arbejde og udforske i dit lokale kvarter. Dette styrker samfundet og forbedrer følelsen af ​​sikkerhed og ejerskab af kvarteret.

Den Urbane Archipelago har en bred vifte af små lokalsamfund, fra den lokale ”stamme” på hver ø, hvor du kender dine naboer, deler faciliteter og en måde at leve på. Hele området har sit centrum på Den Blå Plads og forener mennesker på tværs af øerne i samfund baseret på f.eks. Vandsport, hobbyer og interesser. I stor målestok forener området turister, borgere i Turku med de nye indbyggere i området i en naturskøn gåtur langs Waterfront Promenade og i Castle Park.

turku_faellesskaber

Fællesskab i den lille skala
Hver enkelte ø definerer et lokalt og socialt fællesskab i mellem naboerne.

Fællesskab i den medium skala
Vandet forbinder øerne til en bred variation af medium fællesskaber.

Fællesskab i den store skala
Slottet og promenaden definerer et fællesskab forbundet med byen og de besøgende.

visu_turku
Visualisering af 'The Blue Square' ud mod det åbne hav