banner-copy

Stedets dialekt: Bygningsarv og kulturarv, skjulte fortællinger, åbne grønne arealer og små oaser, frugtlund og gamle træer, vind og læ

STED: Sege Park, Malmö, Sverige
TYPE: Konkurrence
PROGRAM: Bæredygtigt boligkvarter
BYGHERRE: Malmö Kommune
SAMARBEJDE: Kjellander+Sjöberg Arkitekter, Atkins og BOGL
ÅR: 2016

Hvordan omdanner man et tidligere psykiatrisk hospital – Sege Park i Malmø – til en 250.000m2 nyt bæredygtigt kvarter med fokus på klima, deleøkonomi og fællesskab? Og hvordan indtænkes stedets egenart og kulturhistorie, når man planlægger en hel ny bydel?

Sammen med svenske Kjellander+Sjöberg Arkitekter, Atkins, studerende fra Lunds Tekniska Högskola og den danske landskabstegnestue BOGL har Sted skabt projektet ”It Takes A Block”, hvor vi peger på forskellige muligheder for at transformere, renovere, nybygge og tilbygge. Forslaget kombinerer en række strategier med henblik på at skabe de bedste rammer, der kan understøtte bæredygtighed, stærke fællesskaber og øget livskvalitet. Træ som det primære byggemateriale, natur og landskab som en integreret del af bygningsarkitekturen og fællesfaciliteter såsom kantine, vaskerum, værksteder og tagfarme er blandt de elementer, der skal bidrage hertil.

Projektet er i juni 2016 udvalgt som vinder i konkurrencen “Sharing for Affordable and Climate Smart Living”, der er en del af den nordiske arkitektkonkurrence Nordic Built Cities Challenge.

Læs mere om Nordic Built Cities Challenge her

nyt-foto-ii