banner-copy

STED: Odsherred Teater
TYPE: 1. præmie i konkurrence
PROGRAM: Byrum og landskab
BYGHERRE: Odsherred Teater og Odsherred Kommune
SAMARBEJDE: Primus Arkitekter, Christensen og Co. Arkitekter og Oluf Jørgensen
ÅR: 2019

odsherred-teater_cco_primus_sted

En del af byrummet
Byrummene omkring teateret indgår i byens logik og skaber sammen med resten af Nykøbing en forside/baggårdslogik. På forsiden udspiller byens liv sig ved de mange butiksfacader, restaurationer og handelsliv, mens baggårdene byder på “hemmelige” hjørner og kroge med cafémiljø, iværksætterånd og mangfoldighed. Især denne “baggårdstemning ser vi som et stort potentiale i byen som helhed, hvor der kan opstå et andet type byliv end det der kendes fra gågaden. Her er der plads til nye byeksperimenter og synergier mellem byliv og hverdag, hvor den nye teaterscence bliver katalysator i denne byudviklingstakt.

Det nye byrum ved Odsherred Teater er et lille bytorv, med byrumsmøbler, der inviterer til at man skaber et aktivt og socialt byrum.
Den lille gadescene ved Odsherred Teaters hovedindgang danner ramme om små happenings og improviseringer, der intervenerer i gågadens rutiner og hverdagsliv. Samtidig fungerer scenen som et uformelt opholdssted og legemøbel i gaderummet.

De 10 Scener – Byrum I Sceneform

Odsherred Teater optræder som et åbent og levende kulturhus i byen. Et hus, der inviterer indenfor – længe før bygningens egentlige hoveddør. Det skal gøres ved at trække teatrets liv og energi ud i det omkringliggende byrum. De 10 scener er et greb, der muliggør dette. Vi udnytter teatret til at skabe en række terrasserede plateauer, der danner 10 scener af forskellig karakter og størrelse, som kan understøtte, udvide og udvikle teatrets aktiviteter.

Den lille gadescence ved teatrets hovedindgang på Algade kan danne ramme om små happenings og improviseringer, der intervenerer i gågadens rutiner og hverdagsliv. På scenen ved teatrets værksted, kan arbejdet med scenografi og rekvistter lejlihedsvist trækkes udenfor, og på scenen i pladsens grønne vestlige side kan mere eksperimenterende performances finde sted under trækronernes intime rum.

fortlling180910_1_oneb

Den Præcise urbane forside og Den “Krøllede” bagside

De 10 Scener

plan_1_250

Plan 1-250

odsherred-teater_algade_bynight_cco_primus_sted