visualisering_maersk2_vla

Stedets dialekt: havnefront, havnepromenade, erhverv,, kontor, fællesskab, brosten, byrum

STED: Amaliegade 44, København
TYPE: Konkurrence
TEAM: Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Sweco, Laika og Hoffmann
PROGRAM: Maersk A/S nye hoveddomicil
BYGHERRE: Maersk A/S
ÅR: 2022

Et campus, der som en molekylær struktur opleves som en sekvens af inspirerende og levende rumlige oplevelser og muligheder, for både gæster og ansatte. I et design, der omsætter visionen om et mangfoldigt og levende hus til en inspirerende og dynamisk fysisk form. Udadtil vil campus understrege MAERSK-brandet som en global virksomhed, båret af en kultur, der kommer til udtryk gennem de indre grønne områder og “hængende haver”, den åbne stueetage og den centrale MAERSK HUB og velkomstzone.

Gennem sin nøje udvalgte materialitet, proportionering og geometri indskriver campus sig respektfuldt i den eksisterende kontekst på en ukompliceret, men samtidig karakterfuld måde, der vil bidrage til at skabe et konsekvent arkitektonisk løft for hele hovedkvarteret.

conceptcirclediagram_maersk_vla

Et nyt Plaza til Maersk. En ny plads til København
København får en ny pulserende plads. En ny multifunktionel plads på et unikt sted lige ved siden af havnekanten. Visionen for pladsen er at skabe et evigt foranderligt rum for offentligheden og for Mærsk. Pladsen er en åben flade, som gradvist skråner ned mod havnebassinet og gør pladsen til en naturlig del af hverdagslivet langs havnefronten. Pladsen er en evigt foranderlig platform for store og små begivenheder – for hverdagslivet og for det ekstraordinære. Et vandspejl på pladsen fremhæver relationen til havet, og vandeffekter som damp og vanddyser er med til at skabe en magisk atmosfære for denne nye attraktion langs Københavns havnefront. Vandet kan slukkes, så pladsen bliver til én stor åben platform.

situationsplan

Forskellige havetyper på Campus
Det fremtidige MAERSK Garden Campus er et levende, frodigt og kreativt landskab med intime, fleksible rum til alle – i hele verden. Tænk, hvis du kunne booke et orangeri til den næste kreative workshop, bruge drivhuset som telefonboks, holde vigtige kundemøder omgivet af palmer eller bare finde fred og ro i de mange stille nicher i de grønne haver? Det er det ambitiøse mål for The MAERSK Garden Campus.

For at opnå dette nye grønne campus-koncept ønsker der at opløse grænsen mellem inde og ude. MAERSKs botaniske have skal ikke forveksles med en klassisk botanisk have. I stedet bruger landskabsstrategien det botaniske tema til at skabe det bedst mulige arbejdsmiljø – inden for rammerne af den frodige, biodiverse atmosfære i en botanisk have. MAERSK Gardens Campus bruger biodiversitet som sit rumlige design. De mange forskellige miljøer og atmosfærer vil rumme de mange nødvendige faciliteter for et hjernevenligt arbejdsmiljø. Haverne spænder fra større arboretum over intime haver til blomstrende tagterrasser. Hver have spiller en rolle i det større netværk. Nogle haver fungerer primært til gåture og samtaler, nogle haver til fordybelse, nogle haver er til sociale arrangementer og workshops, mens andre bare fokuserer på medarbejdernes velbefindende og klima.

Havekonceptet er fleksibelt. Det overordnede gitterdesign gør det muligt at omtænke haverne til nye fremtidige haver, hvis der er behov for det, og det endelige design og de endelige funktioner bør færdiggøres i tæt samarbejde med MAERSKs medarbejdere.

isometri_haverne_maersk-09
isometri_haverne_maersk-06
isometri_haverne_maersk-01
isometri_haverne_maersk-08
isometri_haverne_maersk-05
isometri_haverne_maersk-07
isometri_haverne_maersk-02
isometri_haverne_maersk-04
isometri_haverne_maersk-03
isometri_haverne_maersk-10
visualisering_maersk_vla