orangeriet_foto_1

Stedets dialekt: Universelt design, tilgængelighed, fleksibilitet, nærvær til naturen, uderum for ældre, sanselighed, genanvendelse, bæredygtighed

STED: De Gamles By
TYPE: Projektering
PROGRAM: Byrum
BYGHERRE: Københavns Kommunes Sundhedsforvaltning
ÅR: 2024

Orangeriet

I De Gamles By på Nørrebro findes en lille perle. Et sted, hvor beboerne på plejecenteret ’Slottet’ selv på en regnvejrsdag kan nyde duften af jasmin, mærke varmen fra solens stråler og se lyset strømme gennem bladmosaikken.

Planterne er udvalgt ud fra deres dufte, farver og bladenes form som skaber et unikt skyggespil. Krukkerne er håndlavede og udvalgt med henblik på deres nuancerede farver, brændte glød og sanselige overflader.
Den eksisterende betonbelægning er suppleret med genbrugstegl i en varm gylden farve, der harmonerer med det eksisterende belægnings varme farve. Teglfladerne skaber zoner i rummet, men giver samtidig fornemmelsen af et samlet rum.

orangeriet_snit
orangeriet_plan

Rumlig fleksibilitet til hverdag og fest

STED har stået for processen med at transformere det eksisterende orangeri til et fleksibelt og sanseligt rum. Plantekrukkerne og køkkenet er på hjul, så der er mulighed for fleksibilitet i forbindelse med forskellige arrangementer.
I dagtimerne er orangeriet åbent for alle, der kommer forbi, men stedet er særligt indrettet til brug for plejecenter ’Slottets’ beboere og deres pårørende.

orangeriet_foto