Byrum, Landskab
opstalt_zoom_banner

Stedets dialekt: Havn, råt, træ, begrønning, klatreplanter, kantzoner, byrum, lysindfald, visuel relation

STED: Nordhavn, København
TYPE: Åben projektkonkurrence – 1.præmie
PROGRAM: Bygning og landskab, kantzone, p-hus
BYGHERRE: By og Havn
SAMARBEJDE: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
ÅR: 2019-2020

koncept

 

STED har sammen med Vilhelm Lauritzen Arkitekter vundet den åbne projektkonkurrencen om det nye parkeringshus i Norhavn, tæt på den nye metrostation. Facaden af kork og genbrugsaluminium, med et pixileret udtryk er både reference til trælastholmen og samtidigt et bæredygtigt materialevalg. P-huset har plads til 350 biler, og et væsentligt element i huset er den offentlige kantzone rundt om huset, der åbner for ophold og mødesteder for Nordhavns beboere.

Netop kantzonens bearbejdning mellem ude og inde, bygning og grønt, forstærker det samlede udtryk så bygning og landskab gradvist smelter sammen til en helhed. De pixelerede felter fra facaden gentages i kantzonens vekslen mellem belagte og begønnede flader, og skaber varierede rum hvor livet kan udspille sig.

I den vestlige del af huset har vi designet et vertikalt parkrum hvor klatreplanter vokser mod himlen og gradvist begrønner den indre facade. Her skabes et rum hvor man kan trække sig tilbage fra trafikken og opleve mødet mellem natur og bygning. Det særlige sammenspil mellem klatreplanterne og den pixeleret facade giver et unikt lysindfald som kun kan opleves indefra.