Stedets dialekt: Forskning, faglighed, læring, innovation, mødested og gennemgang, krydsfelt mellem strømninger, metoder og synspunkter, kupereret terræn, istidslandskab, kulturlandskab
STED: Aalborg
TYPE: Konkurrence – 1.præmie, under projektering
PROGRAM: Byrum og landskab
BYGHERRE: Bygningsstyrelse
SAMARBEJDE: COBE, Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører
ÅR: 2017 – 2022
Et landskab der skaber forbindelser
Aalborgs Universitet Science & Innovation Hub skal være et knudepunkt og udstillingsvindue for tværvidenskabelig forskning, innovation, entreprenørskab, talent- og virksomhedsudvikling på Aalborg Universitet.
Visionen er at skabe et byggeri, der fremmer innovation og iværksætteri på tværs af fag. Ved at skabe rammerne for møder mellem forskellige fagligheder på Aalborg Universitet, er der grundlag for, at flere nye forretningsideer, kreative processer og produkter kommer til verden.
AAU Science & Innovation Hub bliver en inviterende og dynamisk bygning og landskab. Bygningen er tegnet som en langstrakt, nøgtern, terrasseret bygning, der indpasser sig i et blødt campuslandskab, skaber nye forbindelser og bymæssig fortætning. Bygningen åbner op til alle sider og invitere indenfor og opfordre brugerne til ophold i det omgivne landskab.
Naturnære uderum
Alle indgange markeres af et præcist ”felt”, der byder velkommen til bygningen fra alle fire verdenshjørner. De præcise felter skaber præcise overgange til landskabets kuperede terræn, tæt forbindelse mellem ude og inde og udvider bygningens program ud i landskabet og de nære byrum omkring bebyggelsen.
Aalborgs Universitet Campus er bygget efter en præcis og logisk bebyggelsesstruktur. Landskabsprojektet skaber kontrast til denne arkitektur ved at trække Aalborgs omkringliggende naturlige bakkelandskab ind igennem campus. Et landskab med græsklædte skråninger og søer som skaber et naturnært uderum på campus som bliver nærværende for studerende og besøgende.