Byrum og Landskab
frederikshavn_banner

Stedets dialekt: havn og hav, maritim identitet, flette by og havn sammen på ny, vindstrømme, bevægelse og foranderlighed, samlingssted.

STED: Frederikshavn
TYPE: Åben konkurrence
PROGRAM: Byrum og landskab
BYGHERRE: Frederikshavn Konkurrence
ÅR: 2018

Frederikshavn er en by, der lever ved og af havet og havnen har formet byens udvikling gennem flere århundreder. Den har været byens centrale samlingssted, hvor mennesker har mødt hinanden og fællesskaber er opstået. Den har givet byen sin identitet og stolthed. Men over tid har udviklingen af by og havn ført til, at den stærke fysiske forbindelse mellem de to er blevet delvist brudt.

den-lille-havn-new

Byen og havnen skal flettes sammen på ny, og de to nye byrum skal hjælpe dette på vej. De skal iscenesætte, styrke og forstærke Frederikshavns maritime identitet, og bringe nye samlingssteder til midtbyen, som kan danne ramme om fremtidige fællesskaber og på ny skabe fortællingen om Frederikshavn som byen ved vandet.

situationsplan_1_1000

Projektet arbejder med fire formgivende grundelementer, der alle henter deres inspiration fra havnens materialitet og æstetik. De velkendte elementer fra havnen fortolkes, så de får et arkitektonisk udtryk, der passer ind i bymidten, men deres maritime reference er tydelig og bidrager til at iscenesætte og fortælle historien om Frederikshavns identitet, som en by, der lever ved og af havet.

indsejling-02

Start typing and press Enter to search