AAU Innovation & Science HUB

Home / / AAU Innovation & Science HUB
Byrum og Landskab

Stedets dialekt: Forskning, faglighed, læring, innovation, mødested og gennemgang, krydsfelt mellem strømninger, metoder og synspunkter, kupereret terræn, istidslandskab, kulturlandskab

STED: Aalborg
TYPE: Konkurrence – 1.præmie
PROGRAM: Byrum og landskab
BYGHERRE: Bygningsstyrelse
SAMARBEJDE: COBE, Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører
ÅR: 2017

Med AAU innovation & Science Hub har visionen været at skabe en inviterende og dynamisk universitetsbygning, der fremstår som et internationalt pejlemærke for tværfaglig forskning og innovation.

Ved at fokusere på hvordan bygningen kan understøtte menneskers nærhed til naturen skabes rum for refleksion og nytænkning, og bygningens dialog med landskabet er derfor et bærende element. Landskabsprojektet finder sit afsæt i det omgivne istidslandskabs bløde, let kuperede terræn med bakker og ådale, der vidner om stedets opståen og naturens enorme kræfter.

Landskabsprojektet placerer sig på kanten mellem det bløde istidslandskabs kuperede terræn, det naturlige grønne strøg og de urbane geometriske strukturer på Campus, og skaber en tydelig sammenhæng mellem bebyggelse og landskab. De nære udearealer ligger som forskydninger af bygningens præcise formsprog og referer til det kulturlandskab der kendetegner de nære omgivelser omkring AAU og campusbebyggelsernes præcise og logiske bebyggelsesstruktur. Med pladsen, trappen, terrassen og trappestenen markeres alle indgange med præcise felter der skaber tydelige overgange fra landskabets varierende terræn og sikrer lette, naturlige forbindelser både internt og eksternt på Campus.

Start typing and press Enter to search